Home » Redaktor24 » Jakość i tradycja w służbie podniebieniu – Kiełbasa krakowska podsuszana z linii Natura firmy Nove
Paź
16

Mało kto wie, że tradycja wyrobu kiełbasy krakowskiej sięga początków XIX wieku. Niemniej wraz z upływem pokoleń ulepszony został nie tylko skład, ale i metody produkcji tego docenianego przysmaku. Doskonałym przykładem klasycznego specjału o udoskonalonej recepturze jest Kiełbasa krakowska podsuszana z linii Natura firmy Nove, która zachwyca niepowtarzalnym i naturalnym smakiem wędlin w najczystszej postaci.

Uniwersalnie przepyszna

Kiełbasa krakowska podsuszana z linii Natura firmy Nove to kwintesencja smaku, który osiągnięto dzięki wykorzystaniu najlepszego gatunkowo mięsa wieprzowego oraz w pełni naturalnych aromatów, takich jak susze warzywne oraz naturalne soki i ekstrakty. Tym, co decyduje o wyjątkowości Kiełbasy krakowskiej podsuszanej z linii Natura jest również brak zawartości glutenu, dzięki czemu nawet osoby będące na diecie bezglutenowej mogą bez obaw delektować się jej bogatą, aromatyczną nutą. Dodatkowo wzbogacony o cenne kultury bakterii skład wędliny pozytywnie wpływa na wewnętrzną harmonię całego organizmu. Podobnie jak każdy produkt z linii Natura firmy Nove, także Kiełbasa krakowska podsuszana to apetyczny wyrób w najczystszej postaci. Zaświadczyć o tym może brak dodatku: fosforanów, glutaminianu sodu, konserwantów oraz tajemniczych związków skrywających się pod symbolem „E”.

Znana polskim konsumentom od lat, kiełbasa krakowska wciąż należy do najchętniej kupowanych wędlin. Zaskakujące może być to, jak za sprawą kilku apetycznych dodatków możemy ten tradycyjny smakołyk zamienić w talerz interesujących i budzących apetyt zakąsek. Krojąc Kiełbasę krakowską podsuszaną z linii Natura firmy Nove w kostkę zyskamy niepowtarzalny komponent koktajlowych koreczków. Z kolei podsmażając jej drobne kawałeczki wraz z posiekaną cebulką możemy w mgnieniu oka stworzyć bardzo treściwą i bogatą w smaku okrasę do domowych pierogów z kapustą, mięsem, bądź klasycznych ruskich. Niechętnie spoglądające na wędlinę dzieci nie będą mogły natomiast oprzeć się kolorowym roladkom, które przygotujemy wypełniając plasterki Kiełbasy krakowskiej podsuszanej z linii Natura nadzieniem twarożkowym z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku.

Kiełbasa krakowska podsuszana z linii Natura firmy Nove to smak zainspirowany naturą oraz stworzony z myślą o prawdziwie naturalnej przyjemności. Rozkoszując się cienkimi plasterkami tej doskonale przygotowanej wędliny możemy szybko i pysznie podnieść jakość codziennych posiłków, dbając jednocześnie o zdrowie i bezpieczeństwo całej rodziny.

Kiełbasa krakowska podsuszana z linii Natura firmy Nove:

Opakowanie: 280 g – w sprzedaży samoobsługowej

Dostępna także w ladzie tradycyjnej

Cena: od 32- 38 zł/ kg

Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty na zgodność z systemami uznanymi przed GFSI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje Nadzóraństwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci. Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa, określającego bezglutenową żywność.
W skład linii Natura wchodzą szynka, kiełbasa długa, kiełbasa krótka, kiełbasa krakowska podsuszana, parówki, schab, szynka z tłuszczem. Produkty są paczkowane i dostępne na stoiskach samoobsługowych w Auchan, w Tesco, Makro, Almie.

Zakłady Mięsne „Nove” Sp. z o.o.

86-170 Nowe, Morgi 53
tel.: 48 52 332 83 81
fax: 48 52 332 83 80
e-mail:sekretariat@zmnove.pl

http://www.zmnove.pl

Podobne posty:

Comments are closed.